tatueringsklimatet i kapstaden, sydafrika

ok, det tog kanske in så lång tid tills inlägget kom. men varför låta någonting kul vänta.. hehe

jag var som sagt i sydafrika, kapstaden i dryga 6 månader nu i höstas. deras vår/sommar.. under tiden där fick jag två tatueringar gjorda. den vitruvianska mannen sitter på ryggen och jag gjorde färdigt min högra arm. den var redan påbörjad av en malmöitisk tatuerare vid namn Tommy Lompad, T.L- Love Tattoo. en duktig kille, men som med allt i sverige så är det dyrt.. i kapstaden däremot, där är det billigt och om man gör sin hemläxa väl hittar man lätt de tatuerare som håller standard.

jag gick till en kille som heter Simon White, han satt i sin egna studio Wildfire med flertalet anställda. gå in på tattoo.co.za och titta in deras alster. tyvärr har han inte lagt upp min tatuering där... hmm, undrar vad det betyder! iallafall, han är grym.

om ni nu inte skulle gilla arbetet som görs i hans studio så rekommenderar jag med glädje en annan studio, som jag själv skulle vilja bli tatuerad i senare under livet. studion och han som startade den kallas Metal Machine, hans adress är mmtattoo.com.

kul nu när jag går in på deras sidor för att få rätt på adresserna, de har båda bytt ut sina något trista och dåliga sidor till två justa.

det är två råd till er som åker till kapstaden och vill passa på att gadda er där nere.. de är båda två kända studios där nere, wildfire var med och höll nyligen i en stor convension i kapstaden med många nationella artister så som internationella och metal machine har tydligen fått internationella priser.
priserna är dessutom mycket överkomliga!

flickvänner är otroliga

ja, så är det!
det damp ned en överaskning i min brevlåda precis, scandinavian tattoo! vilken grym flickvän man har som ordnar en prenumeration åt en... helt underbart!
www.tattoomagazine.nu

annars så tänkte jag att det var dags att presentera en ny konstnär, han kallar sin studio för "Human Fly". han sitter nere i Spanien och gör de grymmaste tatueringarna jag har sätt på länge... stötte på honom för första gången för ett drygt år sedan då scandinavian tattoo hade ett reportage om honom. Han är kraftigt inspirerad av den tecknade världen och jag ser hans tatueringar med lika stor glädje som tecknade filmer. det är feta outlines, sagolika berättelser och ett skickligt användande av plats på kroppen.. det är en tatuerare som jag kommer försöka resa ned till för att bli tatuerad av!det är en av bilderna som väckte mitt intresse för den här killen. en rolig sak att tillägga är att jag senare stötte på honom igen när jag köpte en tatueringstidning nere i Kapstaden. Det var ett nytt reportage med nya bilder men denna fanns också med...

apropå Kapstaden så återkommer jag senare med ett inlägg om tatuerare där nere, eftersom att jag befann mig där i dryga 6 månader så hann jag kolla upp ett par tatuerare och det är främst två studios som utmärker sig i denna vackra stad. men som sagt, mer om det vid ett senare tillfälle.

tills då, peace.

Kinsey Visuals

Kinsey Visual är en konstnär som jag har för mig har blivit upplärd av den store Obey. Obey tröttnade sedan på Kinseys kaxighet och lämnade mentorsskapet men kinsey ser ju ut att utvecklas rejält trots det. Han är en konstnär som jag har följt och fått inspiration från under ett par år nu. Han är kanske inte en klockren konstnär när det gäller tatueringar, men det finns mycket inspiration att hitta i hans stilrena, grafiska stil när det gäller motiv...

Bilden under är hämtad från hans alster gjort under 2008 och är en favorit. Tänk er detta motiv på bröstet! mmm... sweet!Länken till hans sida finns till höger, kolla in! det är lätt värt det...

vad betyder din tatuering?

alla som har en tatuering har antagligen fått den frågan, jag fick den idag igen. av flickvännens, systerson. 9 år tror jag, och en riktig tänkare. han tittade på tatueringen, sa "wow" när jag vred om armen och visade den färgglada fågeln. ( i kontrast med att armen i övrigt är blach&gray så brukar det bli reaktioner ) jag tyckte att frågan var klockren. för han sa inte riktigt, vad betyder den, eller, vad står den för. utan han sa, "vad är historian?" han är iförsej dansk, så han kanske menade precis samma sak som alla andra men jag började fundera... jag har fått många reaktioner på tatueringen, men det var någonting med hans sätt att se på det hela och att frågan kom så naturligt. det kändes som att han såg tatueringen som en berättelse, förhoppningsvis fick han också känslan av en tecknad film...
jag blev lite paff när jag fick frågan, satt vid frukost dagen efter flickvännens mammas fest och omgiven av hela hennes släkt. jag sa någonting snabbt till honom.. så jag tänkte utveckla mitt svar lite.

motivet består utav ett armband längst ned, det är polynesiskt inspirerade vågor, med palmer, en hydda och tre fåglar som går på led. över dem flyger en banderoll med texten; "don't worry about a thing". sedan slår vågorna upp och ett gäng blommor flyger runt upp mot molnen. på insidan av armen kommer en fågel med ett radband och kors i näbben som flyger upp mot två änglar överst på axeln. och på armens baksida står de latinska orden; "memento mori". vilket betyder någonting i stil med, kom ihåg att du är dödlig.
för att jag ska kunna förklara meningen fullt så bör jag nog tillägga att jag kommer från en kristen familj, och som många kanske vet så är tatueringar inte så poppis inom den kyrkliga världen.
på axeln sitter det som sagt två änglar, en i knät på den andra. änglabarnet som sitter i knät på den större har en bodysuit..
min tanke bakom tatueringen är kort; oroa dej inte för någonting, men kom ihåg att du är dödlig. den bakomliggande meningen är att det inte spelar någon roll hur du ser ut, eller hur du är, du ska bli accepterad som du är.

nej, det är ingen "häftig" tatuering med dödskallar, flames och en lieman. vilket iförsej kan vara bra tatueringar, jag vill bara att mina tatueringar ska vara som ett yttre statement för vem jag är och vad jag står för... och fast jag kan vara ganska arg och hård ibland så är jag en riktig mjukis innerst inne.. hehe

//jonas.

and so it begins...

Jag har länge haft ett konst intresse. Det har varit allt från grafitti / street art till klassisk konst. För ungefär två år sedan, på våren, hade jag ett möte som förändrade mitt konstnärliga sinne. Eller, igentligen så ändrades det redan några år tidigare, men det var då det hela startade på riktigt. Jag gjorde min första tatuering. Det var en egen design, ett armband. Litet, på undre delen av höger arm... Två år senare så har samlingen växt och min högra arm är snart full, jag har börjat på min rygg tavla, påbörjat mitt vänstra ben och vänster under arm. Jag har fastnat för konsten...

Nu har jag bestämt att det är dags att göra någonting vettigt med mitt intresse, istället för att bara konsumera information så tänker jag försöka skapa någonting andra människor kan ta del utav.
Denna blogg handlar om tatueringar och allting runt omkring som ger mig inspiration. Jag hoppas att ni ( om det nu är någon som kommer läsa detta ) kommer uppskatta innehållet lika mycket som jag.

Till och börja med så kommer jag arbeta med att samla länkar till tatuerare / konstnärer som jag anser ha någonting extra. De är inte alltid svenska, men de är alltid duktiga!

Peace // Jonas.

RSS 2.0