tribals...tänkte slå ett slag för nutidens plågo ande, tribalen. det finns så sjukt många fula, vanliga tribaler... men tycker man att de är fula för att de är så vanliga? alla tribaler härstammar från tribe art, stam konst. och i min mening så är de originella stam tatueringarna långt mycket snyggare än de moderna tribalerna. en tribal betyder ingenting, iallafall inte den nya varianten, utan den ska helt sonika se bra ut på kroppen. så för att mäta kvaliteten i en tribal bör man se på hur mönstret leker med kroppen och förgyller dess kurver...

vi har åsiktsfrihet, tycker du om tribaler så kör på det. jag tycker att vissa är sjukt snygga. men jag känner lite också att man bör veta lite om var just den stilen man vill göra kommer ifrån... för tribaler är som sagt stam konst i grunden...vad jag skulle klassa som en tribal med polynesiska inslag. det finns många olika stilar bland dem polynesiska, som härstammar från polynesien. sen finns det t.ex. maori tribaler, tribaler från nya zeeland och frånklassisk stam tribal, tror det är en polynesisk. en byxa.. jag har en bok hemma med sjukt bra illustrationer på vissa sånna här, boken heter "1000 Tattoos" och är utgiven av Taschen. kolla in den, eller kom över till mej :)


en till variant, också den tycker jag är mycket snyggare än de moderna tribalerna. men som ni ser så har dem alla likheter och bygger på samma grund..
sist men inte minst, en tatuering som är snygg och bör vara med här...allas våran zlatan. han har fallit för tribalen, men han har gjort sin läxa och tatuerade en tribal med referenser till de originella... det tycker vi om.

men för att skydda min rumpa lite, smaken är som sagt om baken. tribalen kan vara snygga, gör bara inte samma tribaler som alla andra.. det tycker jag iförsej går att säga om alla tatueringar, och alla ni som målar. försök att hitta egna referenser.. jag kollar sjukt mycket på tatueringar, men aktar man sig inte så kommer sina egna ritningar se ut som dem man tittar på och då har man ingenting speciellt att erbjuda i slutändan... så var originell och sök lite längre än redan skapade bilder och motiv. statyer, naturen m.m. kan vara bra inspiration!

jag skrev i början att moderna tribaler inte har betydelser, visst kan de ha det. men oftast inte. de äldre har däremot det. de symboliserade placering i samhället, lycka, ditt vägsval m.m tänk på det och läs på lite innan ni gör er tribal så får ni en tribal som är mer än ett snyggt mönster..

en annan synvinkel man kan ha är att man måste respektera kulturen tribalen kommer ifrån. att tatuera en maori tribal utan att veta någonting om dem kan ses som lite arrogant... och jag kan tycka att vi som svenskar egentligen bör hedra vår egen kultur istället för en exotisk. leta inspiration i vår historia, vi har en konst historia som är grym. jag experimenterar själv med att få in svenska inslag i mina tatueringar så som svenska blommor, svenska traditionella mönster ( så som dala mönster, vanligt är ju vikingatema m.m ) på det sättet skapas någonting som även är speciellt för sverige, kan vara grymt.

Jessie Smith, tatuerare eller serietecknare?Jessie Smith bor i USA och får mycket av sin inspiration från serietecknare... behövde jag ens skriva det sista? snubben är grym. han är en gammal grafitti konstnär, som har bytt medium och inriktat sej på "cartoons"...  det jag tycker om med den här killen är att han går emot andra klassiska tatuerare lite och kör helt i en egen stil...jag tycker även om hans sätt att placera tatueringen, och att bakgrunden ibland låter innehållet "sticka ut" från tatueringen... det gör att tatueringen käns mer levande och det hela blir en berättelse på ett annat sätt än om man ramar in allt med bakgrund...

det här är, som ni kanske förstått, en kille som jag fått väldigt mycket inspiration ifrån, och fortfarande får... han är grym!
jag hade gärna givit honom ett ben för att leka med, men vi får se. han har en väntetid på typ... 3 år eller nått och tar inte emot bokningar. man kan maila honom, så plockar han det som låter juste.. får se, kommer man på en grym ide så är det ju givet att försöka iallafall!

long time, men nu kommer ett sjukt grymt koncept!

dålig på att uppdatera, ska försöka få upp lite saker nu... börjar med ett koncept som en fransk designer som heter Loic Zimmermann har skapat.

http://loic.zimmermann.club.fr/blog/index.php?2007/07/26/155-shades-of-grey-tattoo-update-july26

konceptet växte fram när han själv skulle tatuera sig och ville kunna se hur sin tatuering skulle se ut innan han gjort det. det råkade vara så att den här killen är duktig i photoshop och känner en som har en 3d kamera. så han fotograferade sig i 3d, tog in sig själv i några program och skapade en 3d modell av sig själv. sedan infogade han sin tatueringsbild och fick då se hur sin tatuering kan se ut... grymt va!


så ser den färdiga modellen ut som Loic gjorde. både modellen och tatueringen ser riktigt juste... speciellt med tanke på att modellen såg ut såhär efter att han hade fotograferats.


tänkt om det skulle finnas ett program som hjälpte oss alla att göra såhär, hur kul hade det inte varit att leka med? hur många dåliga tatueringar skulle man inte kunna bota och hur coolt vore det inte att i framtiden ha en digital portfolio gjord av 3d modeller av sina tatueringar.. det är några ord som snurrar i mitt huvud för tillfället nu när jag sitter och gör mitt x jobb.

well, ska leta vidare efter material på nästa inlägg...

RSS 2.0