måste bara...

jag måste bara säga att det här med tatueringar är en hobby för mej, och har varit i ett antal år nu. under åren har jag fått in min hobby i mycket av mitt liv, även i skolan. jag har utvecklat tjänster m.m som kanske i framtiden blir någonting alla kan ta del av? om inte så var det kul att utveckla dem. :) men det jag ville dela med mej av nu är en av de coolaste sakerna... jag älskar historia och jag har läst mycket historia kring tatueringar. det jag stötte på för ett par år sedan fick mej att kopiera halva boken typ.. haha
.
att tattoo är en urgammal konst är väl allmänt känt och accepterat, men tatueringar var "vanliga" bland forn egyptens mer kreativa och andliga människor! klientelet har ju utvecklats under åren, men man kan se en viss tråd? hehe... bevis för detta sägs vara vissa hieroglyfer man har upptäckt i en gravkammare tillhörande "Seti 1"! (engelska namnet på personen) är inte det coolt? ( http://en.wikipedia.org/wiki/Seti_(Viceroy_of_Kush) )
man har även hittat dockor gjorda av lera med samma symboler på liknande ställen vilket styrker teorin... sånt blir iaf jag fascinerad av! den gravkammaren är daterad till 1330 fkr.
.
äldre bevis för konsten har vi på Ötzi, "Ismannen" som han kallas. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Ötzi_the_Iceman ) Teorin med dem är att de har med akupunktur att göra, vilket jag tycker är intressant då de ger en ny vinkel på tatueringar. många säger att det är stimulerande m.m. att bli tatuerad, här har vi en person, och antagligen då en kultur, som kopplade ihop dem med riktig stimulans.. hehe...
.
mer historia en annan gång. nu måste jag göra mej iordning, ta på mej solglasögonen och glida iväg på longboarden för ett par timmars arbete...

min set up och hur allt började för 3 månader sedan(!)

.
här gör jag gör de första strecken. på mej själv som jag hade lovat andra och mej själv, "ska jag tatuera andra så måste jag lita på mej så mycket att jag tatuerar mej själv!" en åsikt som jag står för, för jag kan inte begära mer av andra än av mej själv.
.
när jag fick tillbaka min lgh i början av året så hade jag bestämt mej. det här är inte bara min lgh, det är min atlejé. så jag sålde min sjukt fina, coola, snygga, sköna rokkoko soffa (saknar den fortfarande) för att göra plats för ett arbetsbord så jag kan ägna mej åt mina projekt på ett så professionellt sätt som möjligt här hemma...
.
.
ström agrigatet (stavas det så?) skymtar nere till höger, där den sitter redo att användas.
.
fast jag saknar min soffa så var det helt rätt! får köpa en till sån soffa när jag har mer plats...
.
nu ska jag glida vidare, stay inked!

kreativ nödhjälp från oväntat håll...

satt hemma med panik i halsen igår... har satt en deadline på tatueringarna för att förhoppningsvis klämma in foten längre in i en studio så att jag tillslut kan få min plats och lära mej det här ädla yrket från proffs. jag vet vad jag behöver rita upp, men jag fick inte tummen ur! internet i all ära, men man får lägga ned otrolig tid för att hitta det man söker...
jag behöver nämligen rita fler text-tatueringar. har koncentrerat mej på färg hittils...
satte mej ned iaf och snöade in i en anatomi bok. det blev ett öga i b&g! lägger upp lite bilder vid tillfället.
.
sen skrek magen, att rita är fängslande men när handen börjar skaka av hunger är det dags att göra någonting åt saken! så jag gick till ica... en av de bästa sakerna med min ica är att de har roliga tidningar.
det fyndades en tidning, fylld med tatuerings typsnitt och förslag på upplägg för att rita upp text-tatueringar!... får lägga upp bilder på det med sen...
.
annars så är det dags för ett yoga pass ikväll igen, och sen ska jag låna en spikmatta så jag kan börja få rätt på ryggen... ska fortsätta på en apsnygg dödskalle imorrn! det ska bli till ett armband så småningom men först koncentrerar vi oss på att fylla i den lite!

dog day afternoon

jag har inte blivit helt klar med mina två buddhor. så jag lägger upp en candyskull också... nån som har idéer för ögonen?

jag börjar lära mig färger nu och har även börjat tänka mkt på hur jag lägger upp bilderna. allt handlar om små detaljer ju... jag funderar på om den här ska ha mönster på tröjan, får se...
.
jag började för långt upp på pappret så jag kan inte "sluta" ringen. lite dumt men man förstår tanken? som jag skrev, de är inte helt klara än, ska in lite fler kontraster.
.
lyssnar på sina tankar.. :)

det är helg...

och jag känner mej febrig. jag har även träningsvärk? i torsdags började jag ju på yoga, det är buddhistisk yoga. en av de bästa sakerna jag har börjat med på det här halvåret iaf! gick även förbi scheckpoint i torsdags, drack lite öl och lyssnade till det sköna ljudet av en tatueringsmaskin. hehe...
som ni ser så har jag uppdaterat designen här lite, kändes som att det behövdes. inte helt klart än för jag fattar inte hur jag förlänger den vita div'en som innehåller länkarna å shit här till höger?
jag har även varit ute på en lång promenad till limhamn, kalkbrottet och sen genom bellevue hem. så nu är frågan om jag ska sova lite och sen ta tag i disken så jag kan laga mat... eller om jag helt enkelt gör i ordning en kopp kaffe och sätter mej för att rita direkt. två buddhor blir klara idag iaf så får jag se hur långt jag kommer på de andra projekten. inte lång tid kvar nu innan jag ska ta å pallra mej till studion för å visa vad jag gjort och se vad de tycker...
stay inked!

torsdag!

.
.
en helt vanlig torsdag. gick upp runt 7 för att rita innan jobb, ska jobba över och åker efter det direkt till yogan. börjar idag, ska bli intressant och skönt. känner att jag behöver sträcka ut min kropp ordentligt nu...
.
efter det ska jag glida ned till lilla torg för TattooLive Malmö arrangerar tattoo tema på checkpoint elr vad det nu heter.. det är sailor jerry filmer och billigare rom som gäller! det finns ju viss risk att det blir ett par öl / rom drinkar för mkt. men precis som det står på armen, don´t worry about a thing!
.
.
jag har många nya tatueringsidéer som jag ritar upp nu, mycket färg! bilder kommer antagligen upp i slutet av helgen. stay inked!

äldre arbeten

.
.
ok, först Kimmy! brorsan som älskar sin morsa så mycket att han ger sin enda tv till henne, och låter mej påbörja arbetet med "Madre" på benet.
.
.
.
å sen så fick jag äran att rita upp och tatuera klöver, hjärter, spader och ruter.
.
.
än så länge så är ju det första sittningen på dessa, så jag väntar med spänning på att få fortsätta!

produktiv helg

.
.
jag har städat, ritat, tränat.. elr, ja. jag har varit ute och tagit en promenad iaf! hehe... jag har jobbat och tatuerat! är dessutom utvilad! det har med andra ord varit en riktigt bra helg. förutom att jag har stopp i dusch / disk avloppet vilket har resulterat i lite fukt skador i köket, inte bra!
.
i fredags skapades en punkig dödskalle på Magda, den blev riktigt najs! lite nervöst eftersom att hennes pojkvän jobbar som tatuerare på studion jag vill in som lärling på... men så bra som den blev kommer det bara vara ett stort plus!
.
idag har jag gjort ett litet hjärta och texten "karma" på Li. blev också riktigt bra. min 11 tatuering, vad tycks?
.
.
jag börjar tro att jag äntligen har hittat rätt. jag ska, blir och är en tatuerare. elr?
.
nu ska jag fortsätta rita på tatueringarna jag ska lämna in i slutet av månaden!

isen smälter, solen värmer upp och brädan masserar mina fötter

.
det är vår i malmö vilket resulterar i många olika saker. en är att kroppen värms upp och mitt humör börjar komma tillbaka.
.
det har varit många nystarter den senaste tiden, nya arbetsuppgifter på jobb m.m.
jag har också kommit fram till att om den här bloggen ska fungera som jag vill så måste jag börja uppdatera. hehe...
.
.
så vad händer?
jag har blivit äldre.
min mage blir större, men snart är den tillbaka i originalskick! kanske bättre! hehe...
jag tatuerar mig på mitt lår, det ska bli en halvfull färgtub och en stor svart färgblobb! lagom lätt och lagom kul..
jag har tatuerat lite vänner också, bilder på det kommer upp så fort projekten är klara. :)
annars så tatuerar Alex från TattooLive Malmö mej för närvarande, en kille jag kommer fortsätta låta gadda mej här i malmö! samma studio som jag hoppas att få lärlingsplats på, så i slutet av april då jag ska ta sista sittningen på gaddningen tänkte jag komma in med min nya portfolio och kicka lite ass! kommer att arbeta mycket med färger nu.
.
.
jag kommer också att trycka upp lite t-shirts. först blir det väl till mig och någon vän, om det finns intresse sen så går det nog att ordna ex åt er också!
första bilden jag lägger upp på mycket länge, första som jag gjort? är lite hur jag har känt mej under hösten / vinter.
Nu ska jag fortsätta färglägga mina buddhas. peace!
.
(undrar ni varför det är . vid radbryten?)

RSS 2.0